De ce Iacris

     Noi ne-am propus să aducem ceva nou în peisajul sportiv românesc juvenil. Majoritatea copiilor care practică sau vor să practice sport, nu vor decât fotbal sau arte marţiale. Celelalte sporturi cu o tradiţie mult mai bogată, cum ar fi: atletismul, handbalul, voleiul, ca să dau numai câteva exemple, nu sunt căutate de foarte mulţi copii. Unul dintre motive este neştiinţa. Dacă întrebi copiii dacă vor să practice atletismul, îţi vor răspunde că „nu au chef să alerge de nebuni pe stadion”. Foarte mulţi copii se duc la fotbal. Este un lucru foarte bun, pentru că avem nevoie de o nouă „generaţie de aur”. Dar câţi sunt într-adevăr talentaţi, şi câţi pierd vremea cu speranţa devenirii unui nou Hagi, când ar putea deveni campioni sau componenţi ai loturilor sportive româneşti la alte discipline ? Câţi copii practică artele marţiale numai pentru scopul de a învăţa să se bată, într-o lume şi aşa foarte violentă, şi câţi pentru arta în sine ?

     Revenind la ideea de la „Despre noi”, noi ne-am propus să educăm copiii pentru scopul principal al educaţiei fizice şi sportului, adică: dezvoltarea fizică armonioasă a organismului, dezvoltarea calităţilor fizice (viteză, forţă, rezistenţă, îndemânare), îmbunătăţirea stării de sănătate şi întărirea sistemului imunitar printr-o PREGĂTIRE FIZICĂ GENERALĂ (Atletism, Fitness, Stretching, Jocuri şi ştafete); învăţarea jocurilor din şcoală (fotbal, handbal, volei, baschet) şi nu numai, însuşirea elementelor principale din şcoala alergării, săriturii, aruncării şi formarea capacităţii de a le folosi în întreceri, concursuri şi jocuri, gimnastică de întreţinere etc. printr-o PREGĂTIRE TEHNICĂ formarea spiritului de ordine, disciplină şi responsabilitate, formarea mentalităţii de învingător, stimularea motivaţiei, a încrederii în capacităţile proprii şi a dorinţei de afirmare, trăsături de personalitate care favorizează integrarea în societate, printr-o PREGĂTIRE PSIHOLOGICĂ învăţarea regulilor de bază pentru participarea în concurs, învăţarea mecanismelor de funcţionare ale organismului uman, printr-o PREGĂTIRE TEORETICĂ.

     Pregătindu-i pe copii multilateral şi polisportiv, după o perioadă de timp, specialiştii care se ocupă de pregătirea copiilor îşi vor da seama la ce sport va da copilul randamentul maxim (pentru ce ramură sportivă este talentat), în cazul în care copilul doreşte să practice un sport de performanţă. 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.