Archive for the ‘ACTIUNI PROFESIONALE’ Category

CRISTINA IACOBAN a absolvit FACULTATEA DE EDUCATIE FIZICA SI SPORT

duminică, iulie 7th, 2019

In urma cu 14 ani, in aprilie 2014, CRISTINA IACOBAN si VLAD CHIORPEC paseau in activitatea atletica, fiind primii membri ai nou infiintatei Asociatii Sportive ATLETIC CLUB IACRIS. Dupa 14 ani de activitate neantrerupta, CRISTINA IACOBAN (devenita intre timp Presedinta IACRIS) si VLAD CHIORPEC au absolvit Facultatea de Educatie Fizica si Sport, si ambii vor reprezenta ROMANIA, CRISTINA la Campionatul European de Tineret din SUEDIA, VLAD la Cupa Europei de Probe Combinate din PORTUGALIA ! Cristina a obtinut si licenta in Educatie Fizica si Sport, obtinand media 9,90 (9,80 la scris si 10,00 la lucrare) ! . FELICITARI !

SIMPOZION MAMAIA 10 – 12 MAI

marți, mai 14th, 2019

In perioada 10 – 12 mai 2019, domnul profesor Iacoban Cristi a participat la Mamaia, jud Constanta, alaturi de 170 de inspectori, directori si profesori, la simpozionul CULTURA FIZICA , DOMENIU AL CULTURII UNIVERSALE. Au fost dezbatute numeroase subiecte din domeniul educatie fizica si sport si sport de performanta.

WORKSHOP „Sport si Activitate Fizica versus Dependenta de Tehnologie la Copii”

joi, februarie 7th, 2019

Vineri 8 februarie, dl prof CRISTI IACOBAN, in calitate de Director CSS DINAMO, si dra CRISTINA IACOBAN, in calitate de Presedinte AC IACRIS, au fost invitati de Institutul National de Cercetare pentru Sport, la workshopul "SPORT SI ACTIVITATE FIZICA versus DEPENDENTA DE TEHNOLOGIE LA COPII". Evenimentul a avut loc la Hotelul Majestic Ramada, Au luat cuvantul dl prof univ doctor RADU DOP, vicepresedinte al Asociatiei Medicale Romane, dna MANUELA CIUCUREL, psiholog, conf dr la Universitatea din Pitesti, dl FLORIN MUNTEANU, prof dr ing, presedinte al Centrului de Studii Complexe pentru UNESCO, dna NARCISA LECUSANU, membru in Executive Board al Federatiei Internationale de Handbal, dna ALINA GHERGHISAN, dr psiholog sportiv, Comitetul Olimpic si Sportiv Roman. S-au dezbatut urmatoarele subiecte:

De ce copiii sunt cei mai vulnerabili ? Cum ajunge internetul sa devina o dependenta si care sunt semnele dependentei ? Este posibila diagnosticarea precoce a dependentei de tehnologia informatiei ? Exista strategii de tratament pentru adictia la tehnologie ? Sportul si activitatea fizica reprezinta o alternativa viabila ? Cum se ajunge prin tehnologie la performanta in sport ?

AC IACRIS si-a premiat CEI MAI BUNI 10 SPORTIVI AI ANULUI 2018

sâmbătă, decembrie 29th, 2018

Odata cu desfasurarea celei de a XVIII editii a Cupei IACRIS, AC IACRIS si-a premiat primii 10 sportivii ai anului 2018. Acestia au fost selectionati in urma punctelor obtinute conform criteriilor Federatiei Romane de Atletism, criterii pe care le postam in continuare, pentru buna informare a parintilor, sportivilor si a suporterilor AC IACRIS. Cu ajutorul dlui Budesu Daniel, acestia au fost premiati si cu bani ! Ii felicitam incaodata, ii multumim incaodata dlui Budesu Daniel pentru sustinerea financiara a clubului nostru, si speram ca la anul, primii 10 sportivi care vor fi premiati sa obtina si mai multe puncte si noi sa facem la randul nostru, premiile mai consistente !

CONSFATUIREA ANTRENORILOR DE ATLETISM DIN ROMANIA

sâmbătă, noiembrie 10th, 2018

Vineri, 09 noiembrie 2018, la Hotelul SPORT din incinta Complexului Sportiv National "LIA MANOLIU", Federatia Romana de Atletism a organizat Consfatuirea Antrenorilor de Atletism din Romania . Dupa ce dl presedinte Florea Florin ne-a tinut un monolog, timp de 1 ora si un sfert, din care nimeni nu a inteles nimic, dl prof. Cristi Dragomir, membru in Comisia Tehnica si in Consiliul Federal, a prezentat noua strategie a Federatiei, pentru anul 2019, in ceea ce priveste activitatea la nivel de COPII. Astfel, la anul COPIII 1 (2006-2007) vor activa ca si anul acesta. La anul, copiii 2 vor fi copiii nascuti in anul 2008, vor avea ca probe triatlon si stafeta, si nu vor mai avea FINALA pe tara. Tot la anul, COPIII 3 vor fi copiii nascuti in anul 2009, vor avea ca probe biatlon si stafeta si nu vor mai avea FINALA pe tara. Am luat cuvantul, si i-am intrebat pe reprezentantii Federatiei, care sunt argumentele unei masuri atat de importante pentru viitorul atletismului romanesc. Am pus in discutie prevederile statutului FRA, si l-am intrebat pe dl Cristi Dragomir, in ce fel se dezvolta si se promoveaza atletismul, prin aceasta masura ?

Apoi am pus problema Cluburilor Sportive Scolare, care au in compenenta grupelor de incepatori si avansati tocmai copii 2 si 3. Acestea vor fi lipsite de raportarea la Ministerul Educatiei Nationale  a rezultatelor la aceste categorii. Cluburile private vor suferi, de asemenea, si acestea avand in compenenta in majoritate copii 2 si 3. Cand majoritatea sporturile scad varsta practicantilor, FRA o ridica, riscand astfel migrarea copiilor catre alte sporturi, care la aceste varste au Campionate Nationale si chiar Europene si Mondiale ! Si in final, am intrebat, care este beneficiul atletismului romanesc pe perioada lunga, prin aceasta masura ? Din pacate , dl Dragomir nu a avut raspunsuri pentru intrebarile mele, singurul raspuns fiind "oricum hotararea s-a luat !".

O alta hotarare interesanta a Federatie este ca aceasta nu va mai finanta sportivii din loturile nationale, acestia fiind finantati de cluburile proprii. Cum loturile olimpice sunt finantate de Comitetul Olimpic, nu stiu ce va mai finanta Federatia Romana de Atletism.

O alta hotarare interesanta a FRA este ca aceasta nu va mai organiza etapele de Campionat National. Aceasta va fi sarcina Asociatilor Judetene, dar numai in parteneriat cu FRA. Daca sa zicem Asociatia Municipala de Atletism nu va putea organiza una sau mai multe etape, si nici alte Asociatii Judetene, atunci atletii se vor prezenta DIRECT la FINALA  PE TARA (vorbim de SENIORI, TINERET si JUNIORI) !!!

In final, am cerut revocarea sefului arbitrilor, Stefan Alexandru, pentru o rea conduita si pentru abuz in functie. In primul Consiliu Federal se va lua o hotarare in acest sens.

Cam atat, pe scurt, de la Consfatuire !