Archive for aprilie, 2011

SANDRA GUTU – noua noastra colega

sâmbătă, aprilie 30th, 2011

Incepand de astazi, 30 aprilie, SANDRA GUTU (20 de ani, CSM Onesti), o atleta cu mari perspective, se va antrena cu domnul prof. Cristi Iacoban. Sa-i uram "BINE AI VENIT" si suntem siguri ca SANDRA va reusi sa-si exprime potentialul maxim in viitorul apropiat.

VLAD CHIORPEC – VICECAMPION MONDIAL la 300 m garduri si stafeta 4 x 100 m

miercuri, aprilie 27th, 2011

 

 

 

 

 

 

 Luni, 25 aprilie, a avut loc la Ankara (TURCIA) prima editie a Jocurilor Mondiale ale Copiilor. In competitia rezervata atletismului, reprezentantul nostru VLAD CHIORPEC a avut o evolutie excelenta, obtinand doua medalii de argint, la 300 m garduri (43,89 s) si la stafeta 4 x 100 m (47,13 s). Echipa ROMANIEI a obtinut locul 3 pe natiuni, cu 32 de puncte, cea mai mare contributie avand-o VLAD, cu 7,5 puncte. FELICITARI si la mai mare !

" Baieţii mai tari decât fetele la Jocurile Mondialele ale copiilor

Prima ediţie a JM rezervate copiilor (13-14 ani) a fost organizată la Ankara, în aceste zile luminate, urmând să se încheie pe 1 Mai. Nu mai puţin de 3000 de copii, la 13 discipline sportive, reprezentând 90 de naţiuni, s-au întrecut în Capitala Tuciei, gazdele încercând să marcheze în acest mod ziua copilului (23 aprilie). Printre altele, România a fost prezentă la baschet, badminton, judo, fotbal etc. Dar, şi atletism. Referindu-ne la sportul rege în contextul olimpic, putem consemna o premieră, tinerii atleţi reuşind să le depăşească pe fete, o chestiune mai rar consemnată în analele româneşti. Concretizând, având în program şapte probe, cu tot atâtea naţiuni prezente la start, România a reuşit să se urce pe cea de-a treia treaptă a podiumului de premiere cu echipa masculină (32 pcte), fiind devansată de Turcia (44 pcte) şi Ungaria (38 pcte), pentru ca la feminin să ocupe locul patru (33 pcte), la egalitate cu gazdele, dar în urma Serbiei (38 pcte), la rândul ei, cu acelaşi total ca al Ungariei, departajarea fiind făcută în urma unor convenţii anterioare. Cele mai valoroase performanţe la băieţi au fost trecute în dreptul lui Mihai Vlad Chiorpec, argint la 300 m garduri, (43,89 s), aceeaşi culoare a medaliei obţinând-o şi ştafeta de 4X100 m (Valentin Ştefan Scanghel, Cosmin Ioan Sabo, Mihai Vlad Chiorpec, Cosmin Florian Homniuc, 47,13), pentru ca bronzul să şi-l adjudece Costin Florian Homniuc (100 m, 11,92), Valentin Ştefan Scanghel (lungime, 5,96), şi Nicuşor Alexandru Duduc (înălţime, 1,68 m). În întrecerea feminină, pe a doua treaptă a podiumului de premiere s-a ucat Imola Boglarka Blazer, la 300 m garduri (44,92) şi ştafeta de 4X100 m (Cleopatra Baciu, Imola Boglarka Blazer, Elene iuliana Griţcă, Ioana Teodora Gheorghe, 51,45), putând consemna şi trei medalii de bronz obţinute de către Elena Iuliana Griţcă (100 m, 13,03), Ioana Diana Bologa (suliţă, 36,65 m) şi Antonia Dumitrache (înălţime, 1,58 m)."
Cristina VLADU – Purtător de cuvânt FRA – (sursa www.fra.ro)

PASTE in CORFU (GRECIA)

joi, aprilie 21st, 2011

In perioada 19 – 25 aprilie, un grup de parinti si copii memnrii ai AC IACRIS, au petrecut sarbatorile Pascale in Grecia, in insula Corfu. Dupa o vizita la Salonic, am vizitat Complexul Monahal de la Meteora si un atelier de icoane pe lemn, am innoptat la Paralia Katerini, am vizitat o fabrica de ulei de masline si o fabrica de Koum Quat (un lichior din fructe locale). Am traversat in insula Corfu, in Kavos, participand apoi in Kavos Town la Epitafio, o procesiune ce aminteste de inmormantarea lui IISUS. Am participat la festivitatile locale din Kerkira dedicate sarbatorilor pascale si am vizitat Vechea Fortareata, Noua Fortareata, Esplanada, Palatul Regal, Palatul Achileion si Paleokastritsa, unde am facut scufundari cu submarinul. La intoarcere am vizitat si frumoasa insula Lefkada.