STEFAN GRASU – VEDETA DIGI TV

La vârsta de 10 ani, Ștefan este dublu campion național la aruncarea greutății. A moștenit pasiunea pentru acest sport de la părinții lui, Nicoleta și Costel Grasu, amândoi campioni la aruncarea cu discul.

Cea mai importantă medalie pentru Ștefan este cea câștigată la un concurs unde a realizat și un record. A aruncat 14,71 metri, ceea ce înseamnă mult. „Eram și eu, și nevastă-mea la concursul respectiv și vreau să spun că emoțiile erau mult mai mari pentru el decât erau când mă duceam cu soția la campionate, în competițiile majore: la campionate mondiale sau europene!”, mărturisește Costel Grasu, tatăl lui Ștefan.
„Am ajuns campion național datorită mamei și tatălui, că m-au dus spre sportul acesta. Să fii campion național e super, că te simți așa, în largul tău, te cunoaște lumea”, spune Ștefan.
Încă de când Ștefan avea 1 an, părinții îl luau cu ei la antrenamente. Băiatul a înțeles repede că dacă vrea să le calce pe urme și să facă performanță, este nevoie de multă muncă.
„Noi când plecăm în vacanță undeva, ne luăm și geanta cu echipament. Și el tot zice: dar și acolo facem antrenament? Încercam, pentru că fără antrenament și fără să perseverezi tot timpul, nu poți să faci mare performanță”, spune Nicoleta Grasu. „El trăind alături de noi și împreună cu noi tot timpul, a început să-i placă foarte mult, discutăm foarte mult pe tema asta și sperăm să ajungă cât mai sus!”, o completează Costel Grasu.
Face atletism de la trei ani
Ștefan avea trei ani când a început să facă atletism, dar mereu a fost interesat de aruncarea discului.
„Înscriindu-l la un concurs, la concurs a prins gustul și a văzut că acolo e cel mai bun și nu-l bate nimeni, vă dați seama că mergi pe proba la care câștigi, că așa este în sport: unde câștigi, acolo te duci!”, spune Nicoleta Grasu.
Mama își amintește cムatunci când era mic, Ștefan îi cerea „cupa cea albastră” că să se joace cu ea. Și s-a jucat cu premiul mamei până i-a rupt o ureche. De atunci, băiatul nu mai are voie să se joace cu ele și are ca sarcină să-și facă propria vitrină cu trofee.
Ștefan are planuri mari pentru viitor! Este mândru de rezultatele părinților săi, dar își dorește ca într-o zi să fie mai bun decât ei. „Mama e ca un model pentru mine, pentru că ea a făcut acest sport și acest sport pentru mine înseamnă ceva; când mă fac mare poate ajung și eu la Olimpiadă și așa devin și eu cunoscut în lume!”, spune Ștefan. „Eu aș vrea să ajung până la Olimpiadă cu discul și aș vrea să iau locul 1 la Olimpiadă, odată!”, mărturisește băiatul.
„E, n-ar fi rău!!!”, spune tatăl, în replică. „Eu am fost locul 4 la Olimpiadă, soția – locul 5; deci am fost tot timpul la Olimpiadă lângă medalie și podium. Ar fi un vis frumos să îți vezi copilul că sparge gheața și ia o medalie la Olimpiadă, nu mai zic medalia de aur, că poate gândim prea mult, dar o medalie! Ar fi un lucru extraordinar pentru familia noastră!”, exclamă Costel Grasu.
Cristi Iacoban, antrenorul lui Ștefan, este sigur că băiatul va ajunge la Olimpiadă. „Cred că o să facă multe olimpiade Ștefan și în mod sigur performanțele lui vor fi peste cele ale părinților lui!”, prevede Iacoban.
La 10 ani, Ștefan Grasu nu are decât o dorință arzătoare: „Sper să fie plină toată camera asta de medalii și de cupe!”

vezi video

http://www.digi24.ro/stire/Fiu-de-campioni-Stefan-Grasu-vrea-sa-si-depaseasca-parintii_73778

Comments are closed.