CONSFATUIREA ANTRENORILOR DE ATLETISM DIN ROMANIA

Vineri, 09 noiembrie 2018, la Hotelul SPORT din incinta Complexului Sportiv National "LIA MANOLIU", Federatia Romana de Atletism a organizat Consfatuirea Antrenorilor de Atletism din Romania . Dupa ce dl presedinte Florea Florin ne-a tinut un monolog, timp de 1 ora si un sfert, din care nimeni nu a inteles nimic, dl prof. Cristi Dragomir, membru in Comisia Tehnica si in Consiliul Federal, a prezentat noua strategie a Federatiei, pentru anul 2019, in ceea ce priveste activitatea la nivel de COPII. Astfel, la anul COPIII 1 (2006-2007) vor activa ca si anul acesta. La anul, copiii 2 vor fi copiii nascuti in anul 2008, vor avea ca probe triatlon si stafeta, si nu vor mai avea FINALA pe tara. Tot la anul, COPIII 3 vor fi copiii nascuti in anul 2009, vor avea ca probe biatlon si stafeta si nu vor mai avea FINALA pe tara. Am luat cuvantul, si i-am intrebat pe reprezentantii Federatiei, care sunt argumentele unei masuri atat de importante pentru viitorul atletismului romanesc. Am pus in discutie prevederile statutului FRA, si l-am intrebat pe dl Cristi Dragomir, in ce fel se dezvolta si se promoveaza atletismul, prin aceasta masura ?

Apoi am pus problema Cluburilor Sportive Scolare, care au in compenenta grupelor de incepatori si avansati tocmai copii 2 si 3. Acestea vor fi lipsite de raportarea la Ministerul Educatiei Nationale  a rezultatelor la aceste categorii. Cluburile private vor suferi, de asemenea, si acestea avand in compenenta in majoritate copii 2 si 3. Cand majoritatea sporturile scad varsta practicantilor, FRA o ridica, riscand astfel migrarea copiilor catre alte sporturi, care la aceste varste au Campionate Nationale si chiar Europene si Mondiale ! Si in final, am intrebat, care este beneficiul atletismului romanesc pe perioada lunga, prin aceasta masura ? Din pacate , dl Dragomir nu a avut raspunsuri pentru intrebarile mele, singurul raspuns fiind "oricum hotararea s-a luat !".

O alta hotarare interesanta a Federatie este ca aceasta nu va mai finanta sportivii din loturile nationale, acestia fiind finantati de cluburile proprii. Cum loturile olimpice sunt finantate de Comitetul Olimpic, nu stiu ce va mai finanta Federatia Romana de Atletism.

O alta hotarare interesanta a FRA este ca aceasta nu va mai organiza etapele de Campionat National. Aceasta va fi sarcina Asociatilor Judetene, dar numai in parteneriat cu FRA. Daca sa zicem Asociatia Municipala de Atletism nu va putea organiza una sau mai multe etape, si nici alte Asociatii Judetene, atunci atletii se vor prezenta DIRECT la FINALA  PE TARA (vorbim de SENIORI, TINERET si JUNIORI) !!!

In final, am cerut revocarea sefului arbitrilor, Stefan Alexandru, pentru o rea conduita si pentru abuz in functie. In primul Consiliu Federal se va lua o hotarare in acest sens.

Cam atat, pe scurt, de la Consfatuire !

Comments are closed.