Tabara de schi – PREDEAL 11-17.02.07

      În perioada 11 – 17 februarie 2007, am participat la Predeal, la o tabără de schi, împreună cu partenerii nostri de la Şcoala Europeană Bucureşti. Am fost 44 de copii, 5 profesori şi o asistentă medicală.

      Scopul principal a fost ca, copiii care nu au schiat niciodată să înveţe să schieze, iar cei care au mai schiat, să se perfecţioneze.

      Putem spune cu certitudine că obiectivul a fost atins, datorită în primul rând profesionalismului de care au dat dovadă monitorii de la Şcoala de schi – DON SERGIO – din Predeal, dar şi datorită copiilor, care au fost disciplinaţi, atenţi, serioşi, curajoşi şi de ce nu, talentaţi.

      Vineri 16 februarie, s-a desfăşurat concursul de final de curs, concurs după care toţi copiii au primit Diplomă de absolvire a Şcolii de Schi, iar cei mai buni, diplome de loc – I, II şi III, şi premii din partea profesorilor însoţitori.

      Profesorii însoţitori au alcătuit o ECHIPĂ, au organizat un program deosebit de diversificat şi de atractiv pentru copii, fapt ce a dus la sfârşitul taberei la remarci din partea copiilor, cum ar fi: „Mai vrem să mai stăm” sau „A trecut deja o săptămână ?”.

      De remarcat ar fi căldura sufletească şi grija gazdelor noastre pe toată durata taberei, precum şi condiţiile deosebite de cazare şi masă oferite de acestea, hotelul COOL (3 stele +) fiind unul dintre hotelurile cele mai noi şi bine cotate din Predeal.

      Ca activităţi desfăşurate în tabără, în afara orelor de schi, putem enumera:

      – ateliere de creaţie : desen, confecţionare de brăţări din mărgele, figurine din plastilină ;

      – ateliere sportive: darts, bowling, şah, fotbal ;

      – ateliere recreative: jocuri diferite (Nu te supăra frate, Piticot, cărţi etc.), vizionare de filme pentru copii pe DVD, concurs în aer liber „Cel mai reuşit Om de Zăpadă”;

      – programe de seară: Concurs de Mimă, Discotecă pentru copii, Petrecere în pijamale, Carnaval .

      Din punct de vedere medical nu au fost probleme, datorită d-nei As. Medical Elena Mihail, care a intervenit cu promptitudine atunci când a fost cazul, şi a neutralizat din faşă orice risc de îmbolnăvire a vreunui copil, dar şi datorită profesorilor care au avut grijă de copii permanent, să se schimbe când veneau uzi de afară, să-şi usuce hainele ude etc.

      Echipa de însoţitori: As. Medical ELENA MIHAIL, Profesori MIHAELA IACOBAN, LAURA ANDRIEŞ, DANIELA GATEA, DAN EPURE şi CRISTI IACOBAN .

Comments are closed.