Tabara POIANA BRASOV 10-15 Aprilie 07

      Intre 10 si 15 aprilie, am organizat la Poiana Brasov un stagiu de pregatire pentru baieti (fotbal) si pentru fete (atletism). Tabara a fost o reusita totala, datorita conditiilor optime de cazare si de masa, datorita conditiilor de antrenament (teren de fotbal si stadion de atletism oficiale), datorita comportamentului foarte bun al copiilor, si organizarii excelente a echipei de la A.C. Iacris (Cristi si Mihaela Iacoban – profesori, Elena Mihail – asistent medical, Marina Calivascu si Mihaela Ionita – instructori).

      S-au efectuat doua antrenamente pe zi, unul de tehnica si unul de joc propriu-zis. Astfel, baietii au fost initiati in tainele pregatirii fizice din fotbal si in tehnicile de joc, si si-au dat seama ca pentru a fi fotbalist bun, nu este suficient sa stii cu mingea, ci mai trebuie sa ai si alte calitati fizice şi intelectuale. Fetele au fost initiate in probele din atletism de baza pentru copii, adica alergarea de viteza, saritura in lungime cu elan la groapa cu nisip, si aruncarea mingiei de oina.

      Copiii au mai invatat (in perspectiva plecarii in Grecia) cateva cuvinte si expresii elementare in limba greaca, au mai invatat muschii corpului omenesc, au invatat cum se joaca dodge-ball-ul, au facut un concurs de desene pe asfalt (fetele), un concurs deosebit de amuzant de Karaoke, un concurs de mima, au ascultat muzica de ultima ora, iar la sfarsit, sambata 14, a avut loc un concurs de atletism – fete (trei probe, doua categorii de varsta – au obtinut locuri 1 Catalina Pricopi, Cristina Iacoban si Stephanie Udrescu, locuri 2 Iulia Balota si Ella Klein si locul 3 Iulia Ciungan) iar la baieti, au avut loc doua meciuri de fotbal, pe doua categorii de varsta, atat la cei mici, cat si la cei mari, “galbenii” invingandu-i pe “albastrii”. Copiii au sustinut duminica si un examen oral din fotbal (baietii)/ atletism (fetele), limba greaca şi anatomie (muschii corpului), examen pe care toti l-au absolvit si pentru care au primit in cadru festiv diplome si alte premii.

Comments are closed.